Uge 9

I usandhedens tjeneste

Ugens Blog. Søndag den 2. marts. 2014
I princippet har kommentatorer lang snor, hvilket er fint nok For min skyld må de komme med alle de spekulationer, teorier - for den sags skyld løse påstande - som de har lyst til. Samme frihed mener jeg også - for nu at få det på plads - jeg har her i Ugens Blog.

Men der er grænser. Direkte usandheder - på almindeligt dansk hedder det løgn - hører naturligvis ingen steder hjemme.

Det synes jeg TV2 havde meget svært ved at forstå tidligere på ugen, da Randers HK - trods ihærdige forsøg - aldrig fik sandheden om klubbens økonomiske situation frem på det store, landsdækkende medie.

Sporten TV2.dk åbnede fredagen med denne svada fra stationens håndboldekspert - og i øvrigt også HC Odenses sportschef - Bent Nyegaard:

”Store klubber som Viborg HK og Randers HK har også haft svært ved at betale regningerne denne sæson, og det er ikke godt for ligaen, at der er så mange klubber med dårlig økonomi," vurderede ekspertkommentatoren i en kommentar til de økonomiske problemer i Vejen.

Randers HK svarede hurtigt igen med en pressemeddelelse: "Vi skal meget klart og tydeligt igen sige: Randers HK har ikke haft problemer med at betale vores regninger. De tiltag, der har været meldt ud til pressen, er netop sat i værk for vi ej heller i fremtiden skulle få sådanne problemer," forklarede direktør Henrik Mortensen.

Således hårdt presset ændrede TV2 nu tekstmeddelelsen - uden det blev rigtigt - til: 

”Store klubber som Viborg HK og Randers HK har også haft økonomiske problemer, og det er ikke godt for ligaen, at der er så mange klubber med dårlig økonomi, vurderer Bent Nyegaard,” kunne jeg - og mange andre - læse på skærmen.

Det var heller ikke rigtigt, men sætningen blev stående, hvilket - efter min mening - er det problematiske i denne sag.

Jeg er godt klar over, at man altid kan diskuterer, hvordan "dårlig økonomi" kan gradbøjes, men jeg synes dog, at Randers HK har en vigtig pointe: 

Det bliver lidt langt, men jeg tager det hele med:

"For indeværende sæson forventer vi et resultat omkring 0 … og vi går efter et plus! For den kommende sæson 2014/15 ser det pt. ud til at vores indtægtsgrundlag bliver mindre, og derfor tilpasses omkostningerne. Vi har fortsat ambitioner, men vi spiller håndbold på det niveau som økonomien tillader. Det er i bund og grund essensen af de seneste måneders udmeldinger fra Randers HK, og det er efter vores opfattelse IKKE et udtryk for hverken krise eller økonomiske problemer, men rent faktisk udtryk for, at vi forsøger at drive Randers HK A/S på ansvarlig vis."

Med den meddelelse i hånden burde TV2 - som den største selvfølgelig - have taget de næste tunge skridt ud af dementi-vejen og meldt ud, at Randers HK ikke mener klubbens dispositioner er ensbetydende med dårlig økonomi, men det skete ikke.

Helt grotest bliver det, da Nyegaard - efter at være forelagt, hvad han er citeret for - siger til Randers HK. Jeg citerer: "Ingen af disse citater er korrekte og jeg beklager, at sportenTV2.dk skulle have kunnet få en sådan opfattelse."

Altså: Manden bag udtalelserne erkender, at han er blevet fejlciteret. Han beklager, sågar. Alligevel fastholder TV2 det ukorrekte citatet, hvilket en hurtig google søgning bekræfter.

Det synes jeg sgu er for dårligt.
 
Harvy Hansen
PR- og Kommunikation
Randers Talent & Elite