Uge 50

To historier med talenter i centrum

Jeg ønsker alle en glædelig jul. Min næste blog - nytårs-bloggen - kan du læse søndag den 28. december

Ugens Blog, søndag den 14. december, 2014
 
Udvikling af talenter kan være noget af en balanceakt. Sådan et slags evigt dilemma om, hvorvidt man skal satse på pokaler og medaljer, fremfor den individuelle udvikling af 15-16 årige mennesker. 

Efterhånden hersker der bred enighed om, at den individuelle udvikling af talentet er vigtigere end resultater. Som jeg har hørt det sagt så mange gange på diverse seminarer og uddannelsesforløb som Randers Talent & Elite har arrangeret - og til fulde støtter.

I ugens løb dukkede to forskellige, men på hver sin vis gode og spændende historier - med talenter i fokus - op i den lokale strøm af nyheder. 

Først den i klassisk forstand, hvilket jeg skriver med største respekt, succes-ting om en ung mand, der bliver belønnet med en oplevelse for livet. Drengedrømmen, der går i opfyldelse.  

 

Unge Emil Riis, der er på ungdomskontrakt i Randers FC og til daglig spiller for Randers Frejas U-17, har været til prøvetræning i eliteungdoms-afdelingen i den engelske traditions-klub Derby County. Billedet er taget i en af klubbens hellige haller.

 Endnu et kontant bevis på, at talentudviklingen fungerer i vores lille kommune.

I sommeren 2013 satte den unge mand - på sin 15-års fødselsdag - sit navn på en treårig aftale med FC. To år tidligere var han kommet til klubben fra Hobro. Få måneder efter kontraktunderskrivelsen fik han debut på det nye U16 landshold.

Opholdet i Derby blev en succes. I den første interne træningskamp vandt det mandskab som Emil Riis spillede for 4-2. Ikke mindst takket være to mål - scoret af Randers talentet.

Klar udmelding fra Randers HK
Jeg springer hurtigt og forholdsvis elegant videre til, hvad jeg synes var ugens citat:

"Selvfølgelig vil vi gerne have vores ungdomshold med i ligaen. Men dét at vinde et DM for ungdom skal være en afledt effekt af den enkelte spillers udvikling snarere end et mål i sig selv. Det handler om en helhedstænkning, hvor dét at passe skolen, træne målrettet - og stadig have plads til bare at være en 15-årig pige - skal gå hånd i hånd."

Og hvem var så lige manden bag den udtalelse? 

Det var Randers HK-direktør Jens Jørgen Andersen som Amtsavisen tog en snak med i forbindelse med lanceringen af klubbens nye talentkoncept, hvor der varsles nye og ambitiøse initiativer.

Selvom det ligger tæt op ad, hvad direktøren siger til avisen, tillader jeg mig også lige at citerer fra klubbens officielle "manifest".
 
"Det er vigtigt at slå fast, at talentarbejdet ikke primært er et spørgsmål om medaljer og pokaler. Det kan være en afledt bonus og et resultat af kompetent talentarbejde, men vi tager udgangspunkt i, at spilleren skal være kompetent  i skole, sport og fritid. En helhedstænkning, der rækker ud over præstationer opnået som hold."

Så skulle den ged vist være barberet.

Jeg bemærker, at det justerede koncept rammer gaden få uger efter, at klubben meldte ud, at man siger farvel til den populære talentchef og U16 træner Ronnie Boy, der stopper ved sæsonens udløb. 

Om der er en sammenhæng skal jeg dog lade være usagt.
 
Harvy Hansen
PR- og Kommunikation
Randers Talent & Elite