Uge 47

Man tror det er løgn

Ugens Blog, søndag den 23. november, 2014

 Hold da helt op!!

Jeg må starte med blankt at erkende, at stemningen i vores lille departement nærmest har været euforisk.

Jeg tænker her på den imponerende modtagelse som "Ugens Blog" har fået de seneste par uger, hvor vi er nået ud til sådan cirka lidt i omegnen af 9.500 personer. Ja, du læste rigtigt, i underkanten af ti-tusind. 

Jeg ved godt, at Randers Talent & Elite efterhånden har flere platforme - vores Facebook, hjemmeside, Eliteidræts-skolens FB, Randers Beach Festival og twitter - men alligevel.
 
Først var det mit heltekvad til Mie Højlund, der gik i viral cirkulation og i sidste uge slog elitechef Morten Arvidsson til med kloge ord om håndboldledere, der ikke har forstået, at alt for mange børn mister lysten til det fantastiske spil, fordi boldene ikke passer til deres små hænder. Man tror det er løgn, men desværre er det sandheden.
 
Men måske er alt håb ikke ude for de stakkels børn. I al fald har reaktionerne på elitechefens blog været bemærkelsesværdig stor i håndboldkredse, så måske, måske. Jeg håber det. For børnenes - og håndboldens - skyld.

Med ønsket om at den vil fortsætte, takker jeg ydmygt for den store interesse for vores skriverier - og skrifter så brat til et par af ugens flotte sports-resultater.

Holder andenpladsen?
Som alle andre sports-idioter glæder jeg mig naturligvis over Randers FCs øjeblikket sejrs-stime. Den må også meget gerne fortsætte. Ikke imponerende spil i Slagelse i fredags, men tre vigtige point på kontoen. 

Jeg er spændt på om andenpladsen i Superligaen kan fastholdes efteråret ud. På papiret er Hobro og SønderjyskE vel overkommelige, men man ved jo aldrig med dette ofte uforudsigelige spil. 

Først gælder det imidlertid pokalkampen mod Silkeborg. Igen et opgør, hvor "hestene, der slikker håndled" som det hedder i en kendt reklame spot, må betragtes som forhåndsfavoritter. 

Det ville ikke være helt dumt - for nu at underspille lidt - hvis vi i Randers kan holde fodbold-juleferie med et hold, der ligger #2 og som er klar til forårets afgørende pokalkampe.
 
Samtidigt er det vigtigt for mig at påpege, at talentfabrikken også fungerer. Som du sikkert har læst i Din Avis, er der Randers FC inde i billedet på alle de danske ungdomslandshold. Fremtiden ser lys ud.
 
Videre i Europa
Det ligger fast, at Randers HK efter nytår skal mere ud i Europa. Interessant at se hvor langt de kan gå i den stærkt besatte Cup Winners Cup, der i næste runde bliver yderligere forstærket med de fire hold, der ikke gik videre til mellemrunden i Champions League.

I øvrigt var det nervepirrende oplevelse kun at kunne følge kampen i lørdags i tørre tal på tekst tv og klubbens egne opdateringer. Så foretrækker jeg til hver en tid, at se kampen live. 

Helt galt gik det, da danske spil i flere minutter kørte med en helt forkert stilling (29-26, håndboldfans ved, hvad jeg mener) i kampens slutfase, men heldigvis mundede det hele ud i 28-28 i Odense.
 
I morgen ser jeg frem til, at Team Danmark aftalen bliver underskrevet. Fire år mere som en af landets elitekommuner er ikke det værste vi har. Meget mere om det i morgen.
 
 
Harvy Hansen
PR- og Kommunikation
Randers Talent & Elite