Uge 37

En legende kommer forbi

Ugens Blog. Søndag den 14. september 2014

Med stor glæde og stolthed var jeg i mandags med til at lancerer en af årets gode nyheder i Randers og omegn. Sådan en slags Breaking News om, at det levende danske football legende Morten Andersen gæster byen i forbindelse med afviklingen af finalen om det danske mesterskab i amerikansk fodbold, den såkaldte Mermaid Bowl.

En nyhed, der - med rette - vakte stor opmærksomhed. Ikke kun i de lokale og regionale medier, men så sandelig også i de landsdækkende. TV2, DR, Ekstra Bladet, Politiken for nu at nævne nogle.

Jeg synes bestemt også det er noget af et scoop som Randers Thunder American Football Club, der i samarbejde med Randers Eventsekretariat, Randers Talent & Elite, Dansk Amerikansk Fodbold Forbund (DAFF) og Randers FC, står for det store arrangement, har gjort.
  
Tailgate og Graceland
En kapacitet som Morten Andersen kan kun kaste ekstra glans over arrangementet. Han spillede 25 sæsoner i den amerikanske Football League NFL og blev den spiller, som har scoret flest point i NFL’s historie, hvilket - efter min mening og uden videre diskussion - gør ham til en af tidernes største danske idrætshelte.

Morten Andersen vil blandt andet være at finde i den såkaldte Tailgate, hvor der som optakt til kampen bydes på masser af underholdning for både børn og voksne. Her vil han skrive autografer, men man kan også møde den 54-årige legende ved en Charity Dinner, hvor der serveres stor amerikansk buffet, på Graceland aftenen før. Her bliver den berømte kicker  interviewet af Jimmy Bøjgaard.

Jeg kan kun tilslutte mig elitechef Morten Arvidsson, der kommenterede den  gode nyhed således."Det glæder mig, at en spiller som Morten Andersen engagerer sig så meget i udbredelsen og promoveringen af Amerikansk fodbold i Danmark. Det er et engagement, som er en legende værdigt." Citat slut
 
Det store løb skal gøre inaktive aktive:
På torsdag glæder jeg mig til at være på plads på Jens Otto Krags Plads. Forhåbentlig i selskab med mange andre tilskuere, der vil følge de op mod 3000 unge fra hele Østjylland, der har tilmeldt sig det gode initiativ SchoolsOnTheRun, som er Danmarks største motionsløb for de 15-25 årige. 

Jeg synes det er fedt, at Randers - sammen med København - er valgt som de eneste to byer i landet, hvor der bliver slået et slag for, at motion bliver mere integreret på ungdomsuddannelserne.

Garmin SchoolsOnTheRun blev første gang afholdt i 2012, og konceptet består af to elementer. Foruden det store løb bydes der på livekoncerter og en national musikkonkurrence med unge bands, suppleret af koncerter med deltagere fra P3’s Karrierekanonen. Sangerinden og tv-værten, Karen Mukupa, er toastmaster. Jeg er ikke i tvivl om, at det bliver en festlig dag. 
Konceptet - er som navnet antyder - støttet af elektronikvirksomheden Garmin og jeg synes da, at det er et glimrende initiativ.

Når det gælder motion og sundhed ser det nemlig ikke allerbedst ud på erhvervsuddannelserne, hvor kun 44 procent af eleverne dyrker regelmæssig motion.

Det går - som vi efterhånden alle ved - både ud over elevernes sundhed og indlæring. Derfor er en lang række uddannelsesinstitutioner gået sammen om at arrangere Garmin SchoolsOnTheRun 2014. Motionseventen går samtidig godt i tråd med den kommende erhvervsskolereform, hvor eleverne ligesom i folkeskolen skal have mindst 45 minutter daglig bevægelse.

For publikum er der gratis adgang til eventpladserne og live-koncerterne, der holdes på Jens Otto Krags Plads. Og jeg kan kun opfordrer alle til at lægge vejen forbi i tidsrummet 11 til 15.
 
Harvy Hansen
PR- og Kommunikation
Randers Talent & Elite