Uge 23

Den uge vi gik virale

Ugens Blog. Pinsen 2014.

Overraskelser er heldigvis en væsentlig del af livet og i fredags var jeg den heldige modtager af en glædelig sådan. I moderne sprogbrug heddet det vist viralt, når noget - for nu at citerer den store danske ordbog - spreder sig som en virus og skaber omtale på nettet.

Og det var lige, hvad den gjorde, historien om Vorups fodboldkvinder, der ikke vil finde sig i, at de ikke kan rykke op i landets bedste række. De friske kvinder gik til Ekstra Bladets "Nationen", hvorfra jeg lagde artiklen ud på Randers Talent & Elites Facebook. Som så mange andre gode historier.

Så må jeg nok sige, at der skete noget. I løbet af 20 minutter var historien - og et nydeligt billede af tre nydelige fodboldkvinder - nået ud til 500 brugere, men derved blev det ikke.

Lørdag formiddag var der over 4000, der havde kigget med, hvilket - helt og aldeles uden sammenligning - er rekord.

 
Jeg skal ikke gøre mig klog på, hvad der skete. Som sådan var historien god nok, men at den skulle nå så vidt omkring, kan jeg bare ikke finde en forklaring på. I skrivende stund - 2. pinsedag ved 14-tiden - er de virale Vorup kvinder nået ud til næsten 4700 personer.

Ny Team Danmark aftale
Jeg var naturligvis på plads, da alle Team Danmarks elitekoordinatorer -  kald det elitechefer - var samlet til et spændende netværksmøde i Randers i onsdags. Den slags er altid værdifuldt for alle deltagere. Og denne gang var der lige det ekstra krydderi, at Team Danmark direktør Michael Andersen indledte dagen med et morgenmøde med borgmester Claus Omann Jensen.

Under den i øvrigt glimrende frokost på AutoC Park, hvor mødet med elitecheferne holdtes, fortalte direktør Andersen mig, at han havde haft et godt og positivt møde med borgmesteren. Et møde, hvor man kan sige, at de indledende skridt til en forlængelse af den aftale som Randers Kommune har med Team Danmark blev taget. En aftale, der gør Randers til en af landets elitekommuner.

Uden at overfortolke Michaels ord, tør jeg godt afsløre, at meget - for nu ikke at skrive alt -  tyder på, at Randers Kommune og Team Danmark fortsætter samarbejdet, hvilket selvfølgelig er en stjernegod nyhed for idrætslivet i kommunen.

 Som det blev udtrykt er "begge parter interesseret i at forlænge aftalen", der udløber den 31. december. Så kan det - efter min mening - ikke siges tydeligere. Selv ikke i en tid, hvor de danske medier har det med at "erfare" lidt for meget!!!
 
Cykling i fint selskab?
I Team Danmark indgår såkaldte prioriterede idrætsgrene. Altså sportsgrene som der er særligt fokus på. I Randers er det : Fodbold, håndbold, speedway, atletik, motocross, tennis og badminton, men jeg er ret sikker på, at - i hvert fald - en enkelt mere vil være at finde i det fine selskab når/hvis aftalen forlænges.

Jeg bemærkede nemlig, at Team Danmark direktøren (billedet) talte med stor og varm begejstring i stemmen for det store talentudviklingsarbejde, der gøres i Randers Cykleklub af 1910. Et synspunkt som selvsagt støttes af elitechef Morten Arvidsson.

"Sammen med Danmarks Cykle Union gør de et rigtig godt stykke arbejde, når det gælder talenterne, så vi ser gerne cyklingen som prioriteret idrætsgren," som han udtrykte det.

Jeg skylder at fortælle, at Team Danmark har skærpet reglerne for, hvilke idrætsgrene, der kan kalde sig prioriterede. Jeg ved det ikke, men vil umiddelbar tro, at det også kan betyde, at nogle af de nuværende prioriterede i Randers, fjernes fra listen. Men lad os nu se tiden an.
 
Grib muligheden nu!
Jeg kan ikke skrive det tilstrækkeligt mange gange og gentager mere end gerne: Hvis du er foreningsleder, træner, lærer eller pædagog har du på onsdag en enestående mulighed for at møde en enestående mand.


Det er nemlig her, at den svenske trænerguru Mats Mejdevi, der har arbejdet sammen med de største sportsstjerner, holder forelæsning på Søndermarksskolen, hvor tredje akt af Skoleforvaltningens og Randers Talent & Elites succesfulde og unikke uddannelsesprojekt - i forbindelse med skolereformen - løber ad stablen.

Jeg kan afsløre, at mange allerede har tilmeldt sig, men understreger i samme åndedrag, at der så sandelig er plads til flere.

Mejdevi kom til Danmark i begyndelsen af 1990erne, da Ulrik Wilbek ansatte ham som fysisk træner for kvindelandsholdet i håndbold. Han har skrevet store dele af Team Danmarks materiale om aldersrelateret træning og har arbejdet med de største danske sportsstjerner. Blandt andre Caroline Wozniacki, Kasper Hvidt, Frans Nielsen og Peter Gade. Sideløbende har han udviklet sit træningskoncept: Sportsbasics. Det perfekte værktøj for alle trænere.
 
Randers mangler dygtige trænere

I Randers Talent & Elite opfordrer vi i særdeleshed flere trænere til at møde op. "Dette er aktuelt for alle trænere, uanset idræt og hvem man er træner for. Fra nybegyndere til professionelle udøvere. Alle kan lære af Mats. Og man skal ikke lade sig skræmme af, at han er svensk. Han taler et let forståeligt "skandinavisk"," som elitechefen blev citeret for i Din Avis.

Omkring 60 trænere har indtil nu deltaget i uddannelsesforløbet. Et tal, der ifølge Elitechefen burde være højere. "Det er flot, at 60 trænere er med, men det burde være 200. Det kan ærgre mig, at mange foreninger ikke er repræsenteret. Ikke mindst i en tid, hvor der stilles store krav til træneren og hvor foreningerne mangler dygtige trænere."

Denne opfordring er hermed givet videre. Du kan nå det endnu, men det haster.

 
Harvy Hansen
PR- og Kommunikation
Randers Talent & Elite