Uge 20

Byens nye darlings

Ugen Blog. Søndag den 18. maj. 2014

Jeg må sige, at ugen fik en drømmestart, hvilket selvsagt skyldtes det imponerende resultat som Randers HKs U16 piger leverede, da de i sidste weekend kom hjem fra hovedstaden med en DM-titel.

Det udløste en massiv interesse for vores Facebook side. Og det er ikke bare sådan noget jeg skriver for at promovere foretagendet!

Interessen var så overvældende - både hvad angår klik og "likes" - at det ikke alene nærmede sig højderne fra dengang for nogle år siden, da Randers HKs "voksne piger" blev nationale mestre.

Jeg kan godt afsløre, at U16 pigernes triumf lige nu topper listen over mest besøgte i Facebook-sidens historie. Intet mindre.

Men der blev da heller ikke sparet på noget. En stolt borgmester tog imod på Rådhuset, hvor han - hvilket jeg synes er meget vigtigt - fastslog, at det naturligvis var pigerne, der spillede titlen hjem, men at mesterskab tilhører hele Randers.

Her tænker jeg naturligvis på de mange parter, der er med i vores Team Danmark aftale. Ingen nævnt, ingen glemt

 Anfører for de unge talentfulde håndboldpiger, Mie Højlund

Succes i Assentoft
Som det vil være min trofaste læser bekendt skal der mere motion og bevægelsen på skoleskemaet og ifølge skolereformen er opskriften et tættere samarbejde mellem idrætslivet og folkeskolerne.

I Randers Talent & Elite har vi derfor søsat et uddannelsesforløb for både skoler og idrætsforeninger.

Til vores store glæde var omkring 200 lærere, pædagoger og trænere i tirsdags på plads i Assentoft Hallerne til den første af i alt tre uddannelsesdage.

Efter sommerferien skal idrætsforeninger og skoler arbejde tæt sammen for at sikre folkeskoleeleverne mindst 45 minutters motion og bevægelsen om dagen.

Lærerne og trænerne fik konkret viden og øvelser med hjem, ligesom der også var mulighed for at teste effekten af aktiviteterne på egen krop. Som det fremgår af billedet:
 
Desuden præsenterede Dansk Skoleidræt projektet SKOLE-sport, hvor man uddanner de ældste elever som junior-trænere. Både lærerne og repræsentanter fra foreningslivet er med i den proces. I skolen får eleverne fra udskolingen mulighed for at undervise eleverne i indskolingen, hvilket er med til at skabe et langt mere harmonisk miljø. Samtidigt er det er stor gevinst for de lokale idrætsforeninger, at de kan rekruttere disse unge juniortrænere til aktiviteter i deres foreninger.

Et fantastisk projekt
"SKOLE-sport er et fantastisk projekt, konkluderede Elitechef Morten Arvidsson. "Et projekt som jeg inderligt håber, at skolerne i Randers Kommune vil sætte på skemaet, da det giver store gevinster. Ikke kun i sportslig sammenhæng, men også i et overordnet samfundsmæssigt perspektiv."

Og så måtte elitechefen i øvrigt haste fra Assentoft, da han også lige skulle præsenteres som ny cheftræner i Hornbæk SF. Den var der også mange, der syntes godt om på FB og det bliver da også spændende at følge hans comeback, hvilket på ingen måde betyder, at han stopper som Elitechef.

Den mand overkommer alt.

Når dagens kamp mod FC Vestsjælland er overstået, kommenterer jeg Randers FCs Superligasæson, ligesom du kan læse om Randers HKs medaljekamp. Alt sammen under Sidste Nyt.

Vil du læse alt om Læs alt om Randers HKs direktør Henrik Mortensens afgang, Cimbrias nye serbiske cheftræner træner Vladimir Ruzicic og alt det andet, der skete i endnu en vidunderlig uge i kommunens idrætsliv, henviser jeg til Facebook.Harvy Hansen
PR- og Kommunikation
Randers Talent & Elite