Uge 12

Vi vil skabe en ny generation af ledere

Ugens Blog: Søndag den 24. marts 2013.

Det var en sand fornøjelse at være med på sidelinjen, da elitechef Morten Arvidsson i torsdags havde indkaldt samtlige kommunens idrætsforeninger til stormøde.

Jeg er formentlig ikke den eneste, der synes, at den slags sammenkomster umiddelbart kan lyde lidt tørt og kedeligt, men det blev det på ingen måde.

Tværtimod noterede jeg en stor interesse, ditto engagement og vilje til at komme hele vejen rundt, da de mange punkter på dagens omfattende program - på størrelse med en overdådig smørrebrøds seddel – kom på bordet.

Til glæde og gavn for idrætten i hele kommunen.
 
Der var afsat to timer til mødet, men det skulle hurtigt vise sig ikke at holde. Sportspsykologi, vores nye lederuddannelse i folkeskoleregi, eliteidrætsskolerne, de mange udfordringer som foreninger står overfor, sportskaravanen, Randers Olympiske Park - på billedet ses elitechefen i aktion under sidste sommers fest i Randers Ugen - blev livligt debatteret.

Over 50 mennesker deltog og alt i alt var omkring 30 idrætsforeninger repræsenteret.

Vi sår frøene
I denne blog vil jeg koncentrere mig om to punkter. Eksempelvis den nye lederuddannelse, hvis formål er – allerede i folkeskolen - at skabe en helt ny generation af idrætsledere i kommunens mange klubber.

Det drejer sig om at inspirerer så mange unge som muligt til at ville udrette noget, gøre en indsats.

Som det blev sagt af flere: ”Det tager tid, men vi skal så nogle frø som vi håber kan vokse til en skov af velfungerende trænere og ledere i Randers Kommune."

Der var skeptikere. Gider de unge nu det? Hvad siger deres forældre? Er der penge i det? Og så videre, men jeg fornemmede klart, at flertallets mavefornemmelse sagde, at her kan vi være i gang med noget enestående i foreningslivets verden.

Smag lige på det: Vi vil skabe en ny generation af idrætsledere. Så I ikke er alene derude!!!

Starter i 8. klasse
Den nye uddannelse starter i 8. klasse og Randers Talent & Elite håber, at den efter sommerferien bliver søsat på mindst fire skoler.

Synes du, at det lyder spændende, kan du læse meget mere. Blot et klik herfra

Jeg var med, da Randers Olympiske Park så dagens lys i Randers ugen 2011. Det blev måske, hvis jeg nu skal være ærlig, ikke den helt store succes, men vi lærte en masse og sidste sommer kiggede 5000 mennesker forbi Tronholmparken.

Nu stiler vi, helt i foretagendets ånd, endnu højere og forventer, at der i år kommer 10.000 tilskuere og at 30 klubber, der repræsenterer 24 sportsgrene vil vise, hvad de har at byde på. Efter min menig kan det kun blive stort.

Spændende påske venter

Ikke megen topsport i Randers & omegn i denne weekend, men allerede i morgen går det løs med Cimbrias første bedst-af-5 DM-semifinale.

Onsdag går HKs forsvarende mestre til kamp i dette års DM-slutspil, Skærtorsdag er der fodbold. Og sådan kører det bare deruda´.

 Naturligvis kan du følge med på Facebook og Sidste Nyt, der som altid løbende opdateres på vores hjemmeside. Jeg åbner den mandag aften.

God sportspåske!!
Harvy
Harvy Hansen
PR- og Kommunikation
Randers Talent & Elite