Nytårsbloggen

Farvel til det gamle - velkommen til et nyt

Ugens Blog. Nytårsbloggen
Søndag den 29. december 2013/
Onsdag den 1. januar 2014.

Håber ikke jeg den eneste, der synes, at det er et forrygende lokalt sportsår, som nu nærmer sig sin afslutning. Et år, der efter min mening bød på mange fine præstationer. I særdeleshed når det gælder holdene, men også i mange individuelle sportsgrene, hvilket bliver bekræftet, når der - lige efter årsskiftet - sættes navne på de nominerede til Sportsgallaens mest prestigefyldte priser og mange hædersbevisninger.

Derfor er der al mulig grund til at takke alle i - og omkring - kommunens idrætsliv for et oplevelsesrigt 2013 og i samme åndedrag ønske alle et godt, fremgangsrigt 2014. Forhåbentlig med masser af succes. Både på den nationale og internationale arena.
 
Det vil føre for vidt, hvis jeg her skal opremse alle de gode resultater. Dem kommer du til at høre alt om, når du har købt din billet - til den beskedne pris af 85 danske kroner - og indtager din plads til Sportsgalla 2013, som løber over scenen i Arena Randers lørdag den 1. februar. En sportsgalla med en klar og helt igennem lokal profil.

Sporten giver Randers et bedre ry
I årets løb læste jeg med stor og interesse, at Randers - takket være eliteidræt - har fået et bedre ry rundt omkring i Dronningeriget.

Sådan set var det ikke en sensationel nyhed for mig - og byens andre sportsidioter - men det helt konkrete nye i undersøgelsen, som var bestilt af Randers FC var, at langt flere mennesker - end tidligere - fremhævede sportens verden, da de blev spurgt om, hvad de forbinder med Randers Kommune.
 

De var Superliiiiga

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvorvidt bueskytten Johan Weiss - om få år - kan være en idrætsmand som direkte linkes til Randers.

Han har i hvert fald muligheden for det, da han netop har forlænget sit træningsophold hos verdens bedste træner ude i sportens moderland: Sydkorea. Et træningsophold, der støttes økonomisk af Randers Talent & Elite og Team Danmark.
Vi tror på det.

Randers FC er allerede blandt de klubber, der er kendt i det danske land. I året, der gak, blev det til flotte bronzemedaljer og en plads i pokalfinalen. Trods det knebne nederlag en stor dag på pressepladserne i Parken.
Stort t-lykke herfra.

Også til de mange talentfulde spillere, der gjorde - og fortsat vil gøre - sig smukt og uundværlige gældende på diverse ungdomslandshold. Talentudviklingen blomstrer. Det lover godt.

Randers HK, der på det seneste har meddelt, at der skrues lidt ned, kunne ikke følge 2012 succesen med DM titel op, men sluttede på en 4. plads, hvilket jeg tillader mig at betragte som en lille skuffelse.

Skuffende var det imidlertid på ingen måde, at de fremstormende "nye" klubber, der gerne vil puste flagskibene i nakken - og begynder at gøre det: Randers Novo Volley, der for ikke så længe siden hed Spentrup, og basket-drengene fra Cimbria endte på 4. pladser i deres "Superliga".

Lige nu er de igen med i opløbet om at blive danske mestre 2014. Jeg håber naturligvis, at det lykkes, men sølv og/eller bronze vil naturligvis også være godkendt.

Stortalenterne
Når det gælder talentudvikling i dansk motorsport kommer ingen i nærheden af Randers Motor Sport. Sådan er det bare.

Senest understreget og bekræftet i år, hvor 14-årige Glen Meier, der uden diskussion er sin generations bedste mand på to cross-hjul herhjemme - næsten også internationalt - genvandt  det danske mesterskab i 85cc klassen. Det er den som de også kalder "Teenagernes Superliga."
 
  Samtidigt har han forlænget sin kontrakt med et af branchens bedste teams - med base i Tyskland - hvilket sikrer ham adgang til alle store begivenheder i 2014. Jeg ser frem til at følge stortalentet.

Det samme gælder Morten Bo Jensen fra Randers Thunder, der om få dage skal på træningslejr i USA. Så bliver det vel ikke større for en ung gut, der spiller amerikansk fodbold.

Morten er udtaget til et verdenshold, der kun tæller de absolut bedste spillere - udenfor USA. Hvilken anerkendelse og hvilken afslutning på et sandt jubelår for den forholdsvis nye klub, der fik stor ros for afviklingen af årets største begivenhed i dansk football : Mermaid  Cup.
 
Herlig sommer på stranden

Og nu jeg er ved store events, der satte Randers på kortet, kommer jeg jo ikke udenom den herlige sommer på Randers City Beach.

EM i Beach håndbold - med superstjernen Hans Lindberg som det store trækplaster - blev en super-succes. Det var bare så overvældende og himmelhøjt over de største forventninger. Publikum er strømmede til og alle - og jeg mener vitterlig ALLE - roste arrangementet til den blå himmel over Tronholmparken. 

Og det skadede bestemt heller ikke, at både de danske kvinder og mænd var med til sidste fløjt. Som sikkert bekendt: Sølv til Strandladies, bronze til Sandmændene.
   
Men der skete også andet i de dage i den kommunale sandkasse. Tre besøg af den officielle danske Beachvolley Tour og vores helt egen - i samarbejde med vores venner Novo Volley - internationale turnering: Randers EDC Beachvolley Festival som barnet kom til at hedde, da fem tapre EDC-mæglere trådte til som hovedsponsor.  Jeg bukker og takker endnu engang for, at de turde tro på projektet.

Nogle af Europas bedste spillere deltog og de var ovenud begejstret. Jeg kan huske, at de tyske kvinder, der vandt Randers EDC Beachvolley Festival, talte om World Cup standard. Jeg takker, igen.
 

Uden at afsløre for meget, kan jeg sige, at jeg er blev hvisket i øret, at der kommer til at ske flere spændende ting i den kommunale sandkasse i sommeren 2014

Og mange flere....
Randers Olympiske Park nåede også nye højder. Et rekordantal af kommunens idrætsforeninger præsterede deres sportsgren og 5000 tilskuere lagde vejen omkring Tronholmparken i Randers Ugen. Slet ikke så ringe endda.

Fra vores egen verden vil  jeg også nævne Sportskaravanen, der - nu under ledelse af kommunens nye breddeidrætskonsulent Anders Kromann - ruller videre til glæde og gavn for både sportsklubber, lærere og elever.

Samt Kraftcenter Kronjylland, der naturligvis har flere spændende ting på 2014-programmet.
 (Showtime med Leslie & co i Randers Olympiske Park)
 
Jeg erkender, at mange flere præstationer har fortjent at blive nævnt i denne blog:  Eksempelvis Frejas flyvende 4-bande af stangsikre kvinder, fodboldkvinderne, der til foråret er med i kampen om oprykning til bedste række, Tennisklubben, der sikrede sig forbliven i deres ditto, håndboldmændene i 1. division, bowlingdamerne, handicap-svømmeren Niels Korfitz og mange flere  - ingen nævnt, ingen glemt.

Men alt får en ende. Derfor runder jeg af med endnu engang at ønske alle:

Godt nytår.
Kom nu sikkert, solidarisk sporty samt sjovt ind i det.
 
Harvy Hansen
PR- og Kommunikation
Randers Talent & Elite