Mads og manddomsprøven

Officielt holder Ugens Blog en lille vinterpause, men det skal da ikke afholde mig fra at finde de store ord frem. Omkring en sports weekend, hvor Mads Würtz Schmidt definitivt trådte ind i de voksnes cykelrækker, hvor Nicolai Brock-Madsen igen scorede et vigtigt mål i Holland og hvor Randers HK løste billet til europæiske kvartfinaler. Alt i alt - mere end godkendt.

Ugens Blog, søndag den 5. februar

Jeg starter i Frankrig, hvor etapeløbet Etoile de Besseges er et af de traditionsrige åbnings-løb. Det er ikke verdens største cykelløb, men det er her, at feltet - efter vinterpausen - lige tester formen - og rytterne ser hinanden an. Inden foråret for alvor tager fat.

Schmidt imponerede med en samlet tredjeplads i et felt, der talte kapaciteter som Tony Gallopin og Sylvain Chavanel. Det var samtidigt unge Schmidts debut for storholdet Katusha-Alpecin. Så hvis man kan tale om en form for svendeprøve, blev den bestået med bravour.

Jeg ser frem til at følge Schmidt på hans videre vej - i den første sæson - blandt klassens absolut største drenge. Faktisk kan jeg ikke lade være med at tænke på, hvor stort dette kan blive. Måske langt tidligere end vi aner.

Brock på pletten

Det glæder mig også, at Nicolai Brock-Madsen efterhånden har fundet fodfæste - det er vel egentlig et meget godt ord, ikk? - i den hollandske Æresdivision. Endnu en vigtig scoring i dag, der var med til at sende Zwolle op over nedrykningsstregen. På udebane blev det til en kneben 3-2 over Sparta Rotterdam.

Den tidligere Randers FC spiller scorede til 2-0 og da der - med få minutter igen - blev øget til 3-0 syntes den sejr hjemme. Men i 90+ minutterne fik folkene fra Rotterdam fornyet håb og luft efter to hurtige scoringer. Længere blev den dog ikke.

"Europa er et frirum", lyder det fra Randers HK. Højeste prioritet har fortsat det hjemlige slutspil, men lad mig dog alligevel ønske de gæve kvinder hjerteligt t-lykke med sejren over Sävehof. En sejr, der løste billet til kvartfinalerne i EHF Cup-turneringen. Europa er nu ikke det værste vi har.

Harvy Hansen
PR- og kommunikation
Randers Talent & Elite